

عنوان کتاب: درمان مبتنی بر ذهنیسازی برای کودکان رویکردی کوتاهمدت
نویسنده: نیک میجلی، کارین انسینک، کارین لیندکویست، نورکا مالبرگ، نیکول مولر
مترجم: پریسا سادات سید موسوی، فاطمه رئیسی، فاطمه ابراهیمی ناشر: انتشارات ارجمند
درمان مبتنی بر ذهنسازی (MBT) موجب ارتقاء توانایی مراجعان در تفسیر معنای رفتار دیگران با توجه به حالات روانی زیربنایی و نیت آنها، و همچنین افزایش ظرفیت مراجعان در درک تأثیر رفتارهای خود بر دیگران میشود. این کتاب، نخستین کتاب جامع بالینی راهنمای رواندرمانی بر مبنای رویکرد ذهنسازی برای کودکان 5 تا 12 ساله میباشد که دارای مشکلات رفتاری یا هیجانی شامل اضطراب، افسردگی یا مشکلات ارتباطی هستند. این کتاب با معرفی مفهوم ذهنسازی و اهمیت آن، تحول این ظرفیت در کودکی آغاز شده و سپس در فصلهای بعدی فرایند اجرای درمان فشرده مبتنی بر ذهنسازی برای کودکان شامل فرایند ارزیابی، فرمولبندی برمبنای روشهای ذهنسازی، موضع درمانگر و روند درمان و خاتمه آن توضیح داده شده است. این رویکرد برگرفته از اصول روانکاوی کلاسیک میباشد اما این اصول با یافتههای نظریة دلبستگی و مطالعات تجربی ذهنسازی یکپارچه شده است. برای درک بهتر مفاهیم و روشها، مثالهای کاربردی ارائه شده و در انتها شرح کاملی از روند کار با یک کودک توضیح داده شده است. این کتاب توسط پیشگامان و متخصصان حیطة درمان ذهنسازی برای کودک نگاشته شده است.
لینک خرید این کتاب
دیالوگ بستر زایش کوچکترین و بزرگترین رویدادهای زندگی ماست. ما برای مهم ترین اتفاقات زندگیمان سراغ دیالوگ میرویم.
هیلان برای ما یکی از این مهمترینها بود! بر سر نامش بارها و بارها حرف زدیم، با نزدیکان، عزیزان، دانشجویان و...
هیلان از دل دیالوگهای کلاس درسمان زاده شد، نامی کُردی به معنای آشیانه امن. امنیت همان حسی است که در اینجا برای تحققش با تمام وجودمان تلاش میکنیم.
در این ۳ سال با همراهی و تلاش تمامی دانشجویان، مراجعین، رواندرمانگران، اعضای کادر اداری و همهی همراهان عزیزمان این امر مهم تحقق یافت و بهترین تجربهها را بدست آوردیم.
اکنون مرکز روانشناسی هیلان در دو زیر مجموعهی (آکادمی هیلان و گروه خانواده و کودک) در کنار شما خواهد بود.
ویدیو معرفی هیلان از مهر سال 1397 تا 1400 و در پایان یک آیتم جذاب و خندهدار ببینید :)
آنلاین شدن دورهها پس از کرونا ما را بر آن داشت که به رویکردی در آموزش آنلاین بیاندیشیم تا بیشترین کیفیت را تسهیل کند. پس از بررسی فراوان به رویکرد کلاس معکوس رسیدیم که در آن آموزش در دو مرحله انجام میشود. برای آشنایی با این رویکرد و مراحل آن میتوانید ویدئوی زیر را مشاهده کنید و برای آگاهی از تجربه دانشجویانی که با این رویکرد آموزش دیدهاند به هایلایت بازخورد دورهها (۱ و ۲) در اینستاگرام مرکز روانشناسی هیلان مراجعه کنید. در صورت داشتن سوال در این زمینه میتوانید با ما در ارتباط باشید.
مرکز روانشناسی هیلان با حضور اساتید و درمانگران حوزه روانپویشی، روانتحلیلی، دلبستگی و منتالیزیشن در سال ۱۳۹۷ تاسیس شد. هدف اصلی ما ایجاد فضایی برای تجربه امنیت و ارتقای سلامت هیجانی بود.
خدمات اصلی ما به دو حوزه آموزش و رواندرمانی تقسیم میشود و در این بخشها اهداف زیر را دنبال میکنیم:
۱. ارائه خدمات روز روانشناسی از جمله ارزیابی روانشناختی از طریق مصاحبه عمیق شخصیت (SWAP)، مصاحبه دلبستگی و آزمونهای روانشناختی دورههای مختلف سنی برای ارائه خدمات درمانی دقیق و متناسب با تشخیص
۲. درمان مشکلات و اختلالات دورههای مختلف سنی از طریق رویکردهای روانپویشی، روانتحلیلی، و دلبستگی و منتالیزیشن.
۳. ارائه دورههای آموزش تخصصی به منظور آموزش قدم به قدم نسل بعدی روانشناسان حرفهای
۴. ارائهی آموزشهای روانشناختی عمومی متناسب با نیازها و دغدغههای دورههای مختلف سنی
بسیاری از افراد دلشان میخواهد به دوست یا عزیزی که دچار سوگ و تجربه از دست دادن شده کمک کنند. در این مواقع گاهی کلمات نمیتوانند به تنهایی برای آرامش بخشیدن به آن دوست کمک کنند. در چنین مواقعی افراد به قدری از به کار بردن کلمات نامناسب یا رفتارهای نادرست میترسند که به کلی تصمیم میگیرند کاری انجام ندهند، این تصمیم اغلب اوقات تصمیم درستی نیست.
اگرچه نمیتوانیم راه کاملاً بینقصی بیابیم که از عزیزمان حمایت کنیم اما راههایی وجود دارد تا بتوان این کاستیها را به حداقل رساند و در این مسیر سخت او را همراهی کرد.
شما در غم و اندوه او نقش حامی دارید، نه نقش اصلی. گفتن این حرف ممکن است عجیب به نظر برسد. بسیاری از پیشنهادات، نصیحتها و «کمکهایی» که به فرد سوگوار داده میشود، گویای آن است که آنها باید سوگواریشان را به گونه ای متفاوت انجام دهند یا احساس متفاوتی نسبت به این موضوع داشته باشند. شما ممکن است تصور کنید اگر این اتفاق برای شما افتاده بود طور دیگری عمل میکردید. امیدواریم فرصت تجربه کردن آن را پیدا نکنید. این غم متعلق به دوست شماست پس از شیوه مواجهه او پیروی کنید.
وقتی در لحظه حال دوستتان غرق در سوگ است صحبت در مورد گذشته و آینده وسوسهانگیز به نظر میرسد. متاسفانه شما نمیتوانید بدانید که آینده چه خواهد شد، چه برای خود یا دوستتان. اینکه زندگی دوست شما در گذشته خوب بوده، معامله منصفانهای در ازای دردی که الان تجربه میکند نیست. با دوست خود در همین لحظه حال بمانید حتی اگر این حال پر از درد است. حقیقت را بگویید. «این وضعیت دردناک است. دوستت دارم. من اینجا هستم».
سوگ دوست شما درمان نمییابد. بهبود پیدا نمیکند و رفع نمیشود. پس تلاش نکنید چیزی بگویید تا راهحلی باشد برای چیزی که غیرقابلرفع است. در این موقعیت داشتن دوستی که سعی نکند درد را درمان کند آرامشی عمیق در پی دارد.
مشاهده این درد در حالی که نمیخواهید سریع تسکین پیدا کند و امیدهای واهی جایش را بگیرد کار دشواری است.
همراه بودن با کسی که در حال تجربه درد است کار راحتی نیست. شما با مواردی روبرو خواهید شد که تجربهاش آسان نیست. استرس، سوالات، خشم، ترس، گناه. همه اینها به احتمال زیاد احساسات شما جریحهدار خواهد کرد. ممکن است گاهی احساس کنید نادیده گرفته شدهاید و از شما قدردانی نمیشود. دوست شما در این موقعیت نمیتواند در این رابطه به خوبی ظاهر شود. لطفا آن را شخصی نکنید و به خودتان نگیرید. مهم است که در این موقعیت افراد دیگری را برای حمایت از خود بیابید.
نگویید "اگر به چیزی نیاز داری با من تماس بگیر"، دوست شما تماس نخواهد گرفت. نه به این خاطر که نیازی ندارد بلکه به این دلیل که شناخت نیازش، دانستن اینکه چه کسی ممکن است آن نیاز را برطرف کند، و در نهایت تماس گرفتن با شما چیزی فراتر از سطح انرژی، ظرفیت و حوصله اوست. در عوض میتوانید پیشنهادهای مشخص دهید: «ساعت ۴ بعدازظهر برای بردن زبالههایت آنجا خواهم بود» یا «من هر روز صبح کمی قبل از رفتن به سرکار برایت نان میخرم».